Zoek op referentienummer: 

September 2016

Twee nominaties voor de Grand-Prix d’Horlogerie de Genève

Jaarlijks worden door een deskundige vakjury de Grand-Prix d’Horlogerie de Genève (de zeer prestigieuze horlogeprijzen) uitgereikt. In maar liefst twaalf categorieën vind je de meest tot de verbeelding sprekende uurwerken die dit jaar zijn uitgebracht door gerenommeerde horlogehuizen. Uit deze inzendingen is door de GPHG een short-list voor 2016 bekend gemaakt en met gepaste trots kunnen we zeggen dat Seiko twee mooie nominaties heeft mogen ontvangen in de categorieën: ‘Petite Aiguille’ en ‘Artistic Crafts’.

De Seiko Presage Automaat Chronograaf (SRQ019J1) met emaille wijzerplaat is genomineerd in de categorie ‘Petite Aiguille’.Lees hier meer over Seiko Presage

Met de Credor Fugaku Tourbillon Limited Edition is Seiko Watch Corporation genomineerd in de Artistic Crafts categorie. De naam Credor is afgeleid van de Franse term Créte d’Or wat ‘het ultieme goud’ betekent. Credor is de merknaam van Seiko’s high-end horloges die zijn gemaakt van edelmetalen. In 2016 heeft Seiko op Baselworld de Credor Fugaku Tourbillon geïntroduceerd. De Credor Fugaku is Seiko’s eerste Tourbillion. Van deze limited edition en ‘s werelds platste Tourbillion worden er slechts 8 stuks gemaakt.


Meer over dit bijzondere Credor meesterstuk lees je hier

Maar liefst 72 horloges zijn geselecteerd en naast de stem die de jury zal geven, kun je zelf ook stemmen. Bekijk alle genomineerden hier en je kunt je stem hier uitbrengen.

Alle bijzondere horloges die genomineerd zijn, zullen van oktober tot november te zien zijn op verschillende tentoonstellingen over de hele wereld. O.a. in Seoul, Rome en Genève. Onze twee horloges zullen hier uiteraard ook te zien zijn. De uiteindelijke winnaars zullen ook nog te zien zijn in Dubai. Alle details over de tentoonstellingen en locaties vind je hier.

In 2014 waren we zeer vereerd met de winst in de Petite Aiguille categorie met de Grand Seiko Hi-Beat GMT.

De winnaars van 2016 worden op 10 november tijdens de GPHG prijzenceremonie bekend gemaakt.


Share