Zoek op referentienummer: 

Oktober 2016

Seiko Astron
Het nieuwe GPS Solar World-Time 8X22 kaliber.


Astron is het icoon van ultramodern en energie-efficiënt horlogedesign geworden. Design dat een nieuwe dimensie krijgt met de introductie van een nieuw GPS Solar World-Time kaliber: 8X22. Een kaliber dat het mogelijk maakt om GPS Solar in een nóg slankere kast te installeren. EN dat alle essentiële informatie op de - mooie, zeer overzichtelijke - wijzerplaat kan worden afgelezen!

Heel soms is minder écht meer

Kaliber 8X22 zorgt voor een opmerkelijke vooruitgang in Seiko’s GPS Solar technologie. Met een kastdiepte van slechts 12,4 mm is de behuizing slanker dan elk ander Astron GPS Solar horloge. De andere 8X series meten 13,3 mm.

Voor het verkleinen van de kast moest de GPS-antenne onmiskenbaar kleiner worden dan bij zijn voorgangers. Dat zou normaal gesproken ten koste gaan van de ontvangstgevoeligheid. Maar Seiko loste dit op door de proceskracht van de GPS-module te vergroten. Waardoor de gevoeligheid van de antenne op hetzelfde hoge niveau is gebleven, en de ontvangst van GPS-signalen onveranderd goed en gemakkelijk plaatsvindt. Slechts één druk op de knop is voldoende om ook de nieuwe Astron’s op exact de juiste lokale tijd te zetten.

Multi-indicator subdial

De looks van de wijzerplaat van de nieuwe Astron is gedistingeerd simpel en overzichtelijk, met alle indicatoren in een compacte multi-indicator subdial: energiereserve indicatie, in-flight mode indicatie en zomertijd on/off indicatie.

Driedimensionale index

De stijlvol vormgegeven driedimensionale index is voorzien van een speciale finishing om de luxe uitstraling van Astron te optimaliseren.

Handgepolijst

De kasten van Astron zijn met de hand gepolijst volgens Seiko’s unieke Zaratsu-techniek. Dit zorgt voor een optimale glans.

Intuïtieve bediening

Het Astron horloge is zo gemaakt dat het intuïtief en gemakkelijk te bedienen is via de kroon.


Een Super-Clear Coating:

Seiko’s anti-reflectie coating is aangebracht op de onderkant én bovenkant van het saffierglas. Dit reduceert 99% van alle lichtreflecties, zelfs in vol daglicht!

Super-Hard Coating:

Deze speciale harde coating wordt aangebracht op horlogekast en -band om de titanium horloges optimaal tegen krassen beschermen.

De Astron 8X22 World-Time collectie:Naar keuze is de Astron 8X22 beschikbaar met een titanium bracelet of een krokodillen leren horlogeband.

Bekijk de volledige Seiko Astron collectie hier: http://www.seiko.nl/collections/astron/

Een Astron Limited Edition 2016 om de lancering van 8X22 in stijl te markeren

De lancering van het nieuwe Astron GPS Solar kaliber wordt gevierd met een stijlvolle Limited Edition. De intrigerende wijzerplaat is gemaakt van gekleurd parelmoer. Het is een stille hommage aan het vernuft van Seiko om hoogwaardige horlogetechnieken op extreem weinig energie te kunnen laten werken. Alles draait op het licht dat door de wijzerplaat wordt geabsorbeerd en doorgegeven. En zelfs het licht dat door een natuurlijk materiaal als parelmoer wordt doorgelaten, is voldoende om de GPS-module perfect te laten werken.

Kast en bracelet zijn gemaakt van titanium met een nieuwe, superharde zwarte coating die ongevoelig is voor krassen. Zodat de glanzende schoonheid van dit horloge niet vervaagt door het veelvuldig dragen.

Het ontwerp is geïnspireerd op het visuele concept van de aarde bij nacht, gezien door een GPS-satelliet: mysterieus en adembenemend mooi.

De oplage van de Limited Edition is wereldwijd 3500 stuks. Het nummer van de gelimiteerde oplage is in het achterdeksel gegraveerd.

Naast de titanium hardcoated bracelet wordt er een luxe, zwarte krokodillen lederen horlogeband meegeleverd in de speciale, bijbehorende giftbox.

De prijs: € 2.600,-Astron’s technologie

Extreem laag energieverbruik

Het ‘grote’ geheim van Astron is energiemanagement. Het vergt een aanzienlijke hoeveelheid energie om via een GPS-module contact te maken met satellieten die op 20.000 km boven het aardoppervlak hangen. Seiko ontwikkelde een GPS-module die extreem weinig energie verbruikt: slechts 20% van de hoeveelheid energie die gewone GPS-modules nodig hebben.


Net zo intelligent als accuraat

Om het gebruik van een Astron GPS Solar zo prettig mogelijk te maken, vond Seiko een functie uit die het horloge volledig automatisch 1 keer per dag gelijkzet met het GPS tijdsignaal. Een onzichtbare sensor analyseert de hoeveelheid licht. Zodra de sensor 5 seconden lang helder daglicht waarneemt, wordt er contact gelegd met satellieten om het tijdsignaal te kunnen ontvangen. Als het horloge geen goede lichtomstandigheden detecteert, dan herinnert het zich nog wel de laatste keer dat de lichtomstandigheden goed waren. Het probeert dan automatisch om op dát tijdstip contact te maken. Dit intelligente sensorsysteem werkt altijd, ongeacht of het horloge bedekt is door kleding of wanneer het bewolkt is. Een Astron blijft altijd de tijd accuraat weergeven, met een afwijking van maximaal 1 seconde in 100.000 jaar.

Vorm en functie in perfecte harmonie

De Seiko ring-antenne

Astron GPS Solar is een sublieme combinatie van hi-tech prestaties en mooi design. Het design is mogelijk gemaakt door de ontwikkeling van een speciale ontvangstantenne in de vorm van een ring. Deze unieke antenne ligt pal onder de van keramiek gemaakte ring om de wijzerplaat. Deze bijzondere combinatie zorgt voor een optimale signaalontvangst. En het geeft de Astron zijn herkenbare en aantrekkelijk ogende signatuur.


Share