Zoek op referentienummer: 

November 2016

Seiko Astron Dual-Time – kaliber 8X53De accuratesse van horloges geherdefinieerd.

Met Seiko Astron heeft Seiko een volledig nieuwe standaard gecreëerd voor ultieme precisie en wereldwijd gebruikersgemak. Sinds de introductie van de Seiko Astron GPS Solar in 2012, het eerste GPS Solar horloge ter wereld, is Seiko de Astron collectie blijven ontwikkelen waardoor een fraai platform is ontstaan met drie indrukwekkende kalibers!

In 2014 introduceerde Seiko de eerste Seiko Astron GPS Solar Chronograaf: kaliber 8X82
In 2015 introduceerde Seiko het Seiko Astron GPS Solar Dual-Time horloge kaliber: 8X53
In 2016 introduceert Seiko een platter GPS Solar World-time horloge: kaliber 8X22
Voor alle modellen info klik hier

Seiko Astron Dual-Time

Één van de meest in het oog springende modellen uit de Seiko Astron collectie is het SSE041J1 Astron GPS Solar Dual-Time horloge.


De meest essentiële tijden in één oogopslag!

‘Tijdreizen’ over de hele wereld, het kan niet gemakkelijker dan met de Astron Dual-Time. De Seiko Astron legt contact met het GPS netwerk, slechts gebruik makend van de kracht van het licht en met een simpele druk op de knop. Het Astron horloge geeft vervolgens, met atoomklokprecisie, de juiste tijd in de tijdzone waar het horloge zich bevindt.

Het Dual-Time kaliber zorgt ervoor dat de drager niet alleen precies weet hoe laat het is op de plaats waar hij zich fysiek bevindt, maar óók hoe laat het – bijvoorbeeld – thuis is. Dat toont de Astron Dual-Time in een eenvoudige sub dial met 12 uur-weergave en een aparte AM/PM indicator. Daarnaast wordt de weekdag weergegeven in een retrograde display op de 2-uur positie. De datum – die dankzij SEIKO’s Perpetual Calendar tot 28 februari 2100 feilloos wordt bijgehouden – is zichtbaar op de 4-uur positie.


Astron: een tijd-statement voor iedere reisstijl

Reizen door ’s werelds tijdzones is al stressvol genoeg; de gemakkelijke elektronische bediening via de kroon maakt tijdreizen met een Astron in ieder geval een stuk gemakkelijker en vooral leuker.

Stijlvolle indexes

De stijlvol vormgegeven driedimensionale index is voorzien van een speciale finishing om de luxe uitstraling van Astron te optimaliseren.


Een Super-Clear Coating

De wijzerplaten zijn helder en gemakkelijk af te lezen. Seiko’s anti-reflectie coating is aangebracht op de onderkant én bovenkant van het saffierglas. Dit reduceert 99% van alle lichtreflecties, zelfs in vol daglicht!

Handgepolijst

Een bijzonder detail: de kasten zijn handmatig gepolijst met SEIKO’s unieke Zaratsu techniek en glanzen daardoor optimaal onder elke hoek van lichtinval.

Super-Hard Coating:

Deze speciale harde coating wordt aangebracht op horlogekast en -band om de titanium horloges optimaal tegen krassen beschermen.

Comfortabele pasvorm:

De fraaie Astron-banden zijn samengesteld uit individueel ontworpen schakels en vallen daardoor perfect en met maximaal comfort om de pols. Het SSE041J1 horloge is gemaakt van titanium waardoor het horloge heel licht aan voelt wat zorgt voor extra draagcomfort. De horlogeband is ook voorzien van inserts van keramiek.

Specificaties SSE041J1

Kaliber 8X53, GPS Solar Dual-Time met AM/PM indicatie

 • GPS gestuurde tijd, tijdzone en datum aanpassing
 • Update tijd: Automatisch, 1 x per dag indien volledig opgeladen
 • Update tijdzone: on demand
 • Perpetual Calendar tot februari 2100
 • GPS - signaal indicator
 • World Time functie: 40 tijdzones
 • Daylight Saving Time functie
 • Power Saving functie
 • In-flight mode (on/off indicatie)
 • Accuratesse: 1 seconde per 100,000 jaar
 • Powered by lightenergy
 • 100m WR
 • Titanium kast en bracelet met super-hard coating
 • Saffier glas met super-clear coating
 • Bezel van keramiek en inserts van keramiek in de band
 • Diameter 45mm
 • Kast dikte 13,3mm
 • Veiligheidssluiting met drukknopontgrendeling

Meer zien van de SSE041J1: klik hier
De prijs: € 2.300,-Astron. De Naam van een legende

In 1969 startte Seiko met een horloge dat Astron heette een revolutie die nog steeds voortduurt. De Astron was ’s wereld eerste quartz horloge. Een vinding die Seiko vervolgens deelde met de hele wereld. En vandaag de dag draaien nog steeds vrijwel alle quartz horloges op het systeem dat Seiko in 1969 introduceerde. In 2012 volgde de tweede Astron-revolutie. Seiko lanceerde het éérste GPS Solar horloge ter wereld, dat de bijzondere erenaam Astron kreeg. De naam Astron is hierdoor voor altijd een synoniem voor innovatief horlogemaken.

Astron's technologie
Extreem laag energieverbruik

Het grote 'geheim' van Astron is energiemanagement. Het vergt een aanzienlijke hoeveelheid energie om via een GPS-module contact te maken met satellieten die op 20.000 km boven het aardoppervlak staan. Seiko ontwikkelde een GPS-module die extreem weinig energie verbruikt: slechts 20% van de hoeveelheid energie die gewone GPS-modules nodig hebben.


Net zo intelligent als accuraat

Om het gebruik van een Astron GPS Solar zo prettig mogelijk te maken, vond Seiko een functie uit die het horloge volledig automatisch 1 keer per dag gelijkzet met het GPS tijdsignaal. Een onzichtbare sensor analyseert de hoeveelheid licht. Zodra de sensor 5 seconden lang helder daglicht waarneemt, wordt er contact gelegd met satellieten om het tijdsignaal te kunnen ontvangen. Als het horloge geen goede lichtomstandigheden detecteert, dan herinnert het zich nog wel de laatste keer dat de lichtomstandigheden goed waren. Het probeert dan automatisch op dát tijdstip contact te maken. Dit intelligente sensorsysteem werkt altijd, ongeacht of het horloge bedekt is door kleding of wanneer het bewolkt is. Astron blijft altijd de tijd accuraat weergeven.


Vorm en functie in perfecte harmonie

De Seiko ring-antenne. Astron GPS Solar is een sublieme combinatie van hi-tech prestaties en mooi design. Het design is mogelijk gemaakt door de ontwikkeling van een speciale ontvangstantenne in de vorm van een ring. Deze unieke antenne ligt pal onder de van keramiek gemaakte ring om de wijzerplaat. Deze bijzondere combinatie zorgt voor optimale signaalontvangst. En het geeft de Astron zijn herkenbare en aantrekkelijk ogende signatuur.

Seiko Astron & Novak Djokovic

Novak Djokovic is al één van de beste tennissers ter wereld altijd in beweging. En zeker ook één van de meest gepassioneerde. Hij zet zich altijd met hart en ziel in om zijn spel te kunnen blijven verbeteren. Zijn passie voor perfectie sluit naadloss aan bij de ambities van Seiko om de Astron collectie naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen.


Meer lezen over het nieuwe Astron World-Time kaliber 8X22, klik hier

Voor de complete Astron collectie, klik hier

Share